3 минути за четене

KUMON отваря вратата си за Наоми

авг 2021
KUMON отваря вратата си за Наоми

Наоми играеше и танцуваше в дневната на леля си, която разговаряше и се смееше с други членове на семейството. Тя наистина не разбираше за какво говорят възрастните, но се опитваше винаги да си създаде някаква представа за разговора.
 
Когато разговорът ставаше по-сериозен, тогава любопитството ѝ нарастваше още повече. Понякога тя се чувстваше малко тъжна и малко излишна. "Мамо, какво каза чичо и за какво говорите всички?", това беше нейният винаги повтарящ се въпрос.
 
"Има вече възможност да учиш английски в KUMON - тук, в Швейцария, и леля ти може да стане твоят инструктор", обясни майка ѝ. Наоми подскочи от радост. "Кога ще започна?"
 
Тя беше много развълнувана, че най-накрая може да научи езика, който всички говореха при гостуванията на чичо ѝ и питаше за това всеки ден.
 
Най-накрая дойде денят и Наоми, момиче с красиви къдрици, пристигна в учебния център на KUMON Лозана-Ест, за да направи встъпителен тест. Тя старателно разглеждаше страниците. "Чертане на линии, да, това го мога", радваше се тя и въодушевена от нещата, което ѝ бяха вече познати, се осмели да започне с по-трудни задачи.
 
"Наоми, чети на висок глас", ѝ каза инструкторът. Наоми спря за няколко секунди, затаи дъх, като гледаше както картината, така и английската дума до нея, която вероятно никога не беше виждала преди. Тогава каза бавно с френски акцент: "ексссо".
 
"Първо не знаех какво има тя предвид", каза инструкторът. "След това я помолих да повтори. Тогава ми стана ясно: тя тъкмо започва да чете. Не знаех това. Тя разпознава няколко букви, не само картините, и при работата с работните листове търсеше указание, за да намери правилното решение. За мене това беше особен момент да осъзная колко е умна."
 
"KUMON ѝ отвори вратата да разбира и говори английски" казва нейната майка.