За КУМОН

КУМОН е най-големият доставчик на услуги по извънкласно обучение в целия свят. Предлагаме индивидуализирани програми по математика и английски, които помагат на всяко дете, независимо от неговите способности, да постигне напредък и да реализира потенциала си. Нашата цел е всяко дете да се превърне в един независим, напреднал ученик с едно позитивно отношение към учението. КУМОН методът на обучение поставя децата в положение да учат самостоятелно под ръководството на инструктор, да поемат отговорност за своя процес на учене и да развият необходимата самоувереност, за да постигнат своите цели и намерения.

Kumon Institute of Education е основан през 1958 г. в Япония от Тору Кумон, който е бил не само баща, но и учител по математика. Целейки да подпомогне сина си Такеши при подобряването на неговите математически способности, той е създал тогава това, което днес представлява КУМОН програмата по математика. КУМОН методът на обучение днес е посветен и на развитието на познанията по английски. Нашите материали се усъвършенстват непрекъснато, за да станат колкото се може по-ефикасни; както учениците, така и инструкторите, предлагат стимули за това. КУМОН уроците се придържат стриктно към основния принцип на основателя Тору Кумон: да помогнем на колкото се може повече деца да постигнат извънредни успехи в професионално отношение, да изпитват радост от ученето и да реализират потенциала си. Можем да снабдим детето Ви с инструментите, които да му помогнат да обикне ученето за цял живот.

Основан през 1958 г. в Осака, Япония

Метод, използван в повече от 50 страни

22,300 инструктора в света

Няколко вдъхновяващи думи от нашия основател, Тору Кумон:

"Методът КУМОН почива върху убеждението, че не детето е проблемът. Трябва да открием потенциала на всяко дете и да направим възможно учението в оптималната сфера на обучение. По този начин не само родителите и учителите, а и самите деца - което е много по-важно - ще се удивят от неочаквания си прогрес и ще се сдобият с увереност спрямо собствените си способности. Това е същността на метода КУМОН"

~ Тору Кумон ~

Разгледайте помощните теми на Кумон България

Използвайте следните тематични области, за да научите повече за езиковото училище Кумон.