Галя Иванова

За този център

Използвайте Вашия шанс и ни тествайте 7 дни! с възможност за дистанционно обучение
Учебен център ВАРНА СИТИ е първият в България, предлагащ обучение по математика и английски език по японския метод KUMON (КУМОН). Намира се в историческия център на Варна, в близост до сградата на Община Варна. Мястото е комуникативно и достъпно с обществен и личен транспорт. В нашия учебен център оценяваме способността на децата да учат самостоятелно и ги насърчаваме да достигат сами до отговорите. На всяко дете се предоставят работни листи, съответстващи на неговите възможности. Като правят упражнения самостоятелно, те придобиват увереност в знанията си и развиват своето желание да преминат към следващите нива със собствено темпо. KUMON инструкторите не преподават на учениците. Вместо това децата внимателно четат обясненията в предоставените им работни листове и се опитват да правят упражненията сами. В резултат, децата изпитват удоволствие от постигнатото и се научават, че няма непреодолими проблеми и че всичко може да се постигне с желание и упоритост.
Здравейте, аз съм Галя и съм инструктор в учебния център KUMON Варна Сити. От години с майка ми, Веселина, обсъждаме идеята да комбинираме моите езикови познания и нейния дългогодишен опит като математик. Прекарах дълги години в Англия, Холандия и Германия, опознавайки различни култури и начин на живот. Работих в сферата на информационните технологии, администрацията и обучавах клиенти и колеги в използването на фирмени системи и устройства. Удоволствието да обучавам и знанията ми по английски ме доведоха до идеята да се запиша в курс за преподаватели по английски. Освен основния курс за учители по английски, завърших и специализиран курс за преподаване на английски на деца от 3 до 18 години. Случайно научих за метода KUMON от приятелка, чието дете посещава KUMON занятия в Лондон. Впечатлих се от концентрацията и желанието, с което подготвяше домашните си вкъщи. Това ме заинтригува, потърсих информация за системата в Интернет и открих, че се предлага обучение за инструктори по метода и лиценз за прилагането му. След успешно интервю в Германия, обучение и практика с ученици в центъра в Гърция, открих първия KUMON център в България.

Нямамe търпение да направим детето Ви уверено в собствените си сили и знания, за да може да преодолява с лекота препятствията, пред които се изправя в училище и в живота. В нашия център няма грешни отговори и съревнование с другите. Всяко дете си има свое темпо и напредва според него, и всяко постижение се поощрява с усмивка и звездичка на листчето.

Часове на обучение

Понеделник 16:00 - 19:00
Вторник 11:00 - 13:00
16:00 - 19:00
Сряда 11:00 - 13:00
Четвъртък 11:00 - 13:00
16:00 - 19:00
Петък Ден без занятия
Събота 12:00 - 14:00
Hеделя Ден без занятия

Цени

Еднократна такса
Регистрационна такса Лв 30
Какво представлява таксата за регистрация?
За да започне Вашето дете да се обучава по KUMON, ще заплатите еднократна такса за регистрация, за да го запишете като ученик
На месец
На предмет Лв 120


Обикновено Вашето дете посещава учебния център до два дни седмично.

Моля попитайте Вашия инструктор дали сега се предлагат онлайн занимания.


Вашето дете ще получи допълнителни комплекти, с които ще може да работи вкъщи.
 Колко време отнема един урок?
Времето за едно занятие може да бъде около 30 минути на ден за всеки предмет. Времето за учене зависи изцяло от лицето и нивото на обучение, на което то се намира в момента. Моля, обърнете внимание, че учебните дни и часове на посещение в центъра може да варират поради настоящите правителствени ограничения.
Паркинг - Платен

Получете упътвания

Иван Драсов 3
Варна
9000
Шофиране
Използвайте Вашия шанс и ни тествайте 7 дни!

Най-популярните въпроси

Кумон предлага много повече от частни уроци и се отличава рязко от конвенционалното училищно образование. Вместо да подготвя учениците за конкретни тестове или изпити, Кумон подготвя учениците за самостоятелно учене, и то посредством индивидуализирани напътствания и внимателно избрани работни листове.

Паралелно с развитието на ключови способности по математика и английски, всеки ученик на Кумон изгражда своите умения за самостоятелно обучение и увереност в собствените си възможности. Това означава, че един ученик на Кумон не зависи - нито се ограничава - от уменията и знанията на другите.
Методът Кумон е подходящ за всички деца. Това се дължи на нашия индивидуализиран подход към образованието, който винаги си поставя въпроса: „Какво точно владее детето и какво би била подходящата следваща стъпка за него?“ Ние отхвърляме приписването на епитети, дали едно дете е „слабо“ или „силно“. Характеризираме учебните способности не само спрямо степента на разбиране, но и на процеса - как мисли и работи едно дете, както и на нагласата му спрямо ученето. Долавяме всички умения в тези области, и границите се избутват все по-нататък.

След един входящ тест се съставя учебен план за развитието на способностите на детето, така че то - независимо от началната си точка - да достигне до Международния Кумон Стандарт (една международна апроксимация на съответните училищни нива). Учениците с особени образователни нужди са точно толкова добре дошли при нас, колкото и надарените и талантливи деца, както и всички останали, които са убедени, че могат да постигнат повече и да разкрият потенциала си.
Образователната програма на Кумон е програма за самостоятелно обучение, но всеки ученик непрекъснато получава подкрепа от своя инструктор. Внимателно разработените работни листи показват на учениците как могат да намерят сами решенията, като при необходимост инструкторът може да окаже помощ. Главната задача на един Кумон инструктор се състои в това, да наблюдава учениците, докато работят, и да ги напътства как да открият решението в материала: Така се тренират умението да гледат внимателно, да сравняват, да се осланят на съществуващи знания и често просто да се пробват сами. Необходима предпоставка е задачите да не са никога нито прекалено трудни, нито прекалено лесни.
Няма определена възраст за това. Понастоящем имаме деца, които са едва на две години, както и ученици, които са на прага на следването. В някои образователни центрове са се записали дори и възрастни хора и пенсионери, за да доразвият своите способности. Кумон помага на деца на каквато и да е възраст и независимо от техните способности. Колкото по-рано започнат, толкова по-скоро ще се сдобият с умения и ще се възползват максимално. В момента, в който Вашето семейство е готово да се ангажира с един дългосрочен образователен процес, Кумон центърът е готов да ви помогне за постигането на тази цел.
Като една глобална програма, Кумон не следва училищен учебен план, а допълва учебните планове по цял свят. Най-важната цел на Кумон метода се състои в развитието на уменията за самостоятелно обучение. Тези умения за самостоятелно обучение са от полза за постиженията на учениците, извън всякакви учебни планове. Kymon обучението е съобразено с оптималната образователна среда на всеки ученик, независимо от възрастта му, и по този начин гарантира, че посредством избраните задачи се развиват способности, самоувереност и умения.

Задайте въпрос