4 минути за четене

Повече, отколкото само за училище

окт 2020
Повече, отколкото само за училище
KUMON беше полезен не само за професионалното, но и за личностното развитие на Джинан.

Наскоро нашият учебен център KUMON в Брюксел-Одергем получи един пощенски плик с картичка от Япония. Освен това имаше и снимка на Джинан, който позира гордо пред един японски учебен център KUMON. Докато пътувал със своите родители в колата през Япония, той извикал внезапно "Спри!", ни разказва майка му. Семейството минавало покрай десетки  KUMON центрове и Джинан поискал да се снима до един от тях. "Той толкова се зарадва, че и в Япония явно има  много деца, които също учат по метода KUMON, както и самия той!". 
 
"Джинан определено е горд с това, което прави", смята Джунко Хисацуне, ръководителката на учебения център в Брюксел. "Неговите родители бяха дошли, защото Джинан прекарвал много време с видеоигри, бил нетърпелив и не е можел да се концентрира върху ученето. За него е било изключително трудно да се занимава по-дълго време с една задача. В нашия учебен център той постигна добри успехи: самоувереност, увеличаване на собстения потенциал, поемане на нови предизвикателства, смятане наум и способност за логическо мислене - всичко това се разви в продължение на една година."
 
Ние разпитахме родителите на Джинан по-подробно за неговите успехи. "Бяха необходими около шест месеца, докато промяната започна да се вижда", спомня си неговата майка. "Той стана добър не само по математика, а и по-самостоятелен и по-издръжлив. Може да организира работата си в къщи, без да е необходимо да се включваме ние или да му напомняме и разпределя времето си сам. Не става въпрос само за специализирани знания, методът KUMON е този, който по наше мнение го преобрази."
 
В училище Джинан постигна успехи не само по математика, но и по други предмети. "Учителите също забелязаха промяната", според баща му. "Увереността в себе си и дисциплината, които той придоби в KUMON, навярно са му помогнали и при останалите предмети."
 
А какво казва самият Джинан за това? "Използвам и в училище метода, който научих в KUMON!"
 
"Това ще му бъде от полза за цял живот", радва се майката на Джинан. Джунко, ръководителката на учебния център, помогна на всички ни. Благодарение на нейното позитивно отношение към нашето дете, синът ни се промени."