4 минути за четене

Много повече от математика

окт 2020
Повече, отколкото само за училище
KUMON беше полезен не само за професионалното, но и за личностното развитие на Джинан.

Наскоро нашият учебен център KUMON в Брюксел-Одергем получи един пощенски плик с картичка от Япония. Към картичката беше прикчена снимка на Джинан, който позира гордо пред един японски учебен център KUMON. Докато пътувал със своите родители с кола през Япония, той извикал внезапно "Спри!", ни разказва майка му. Семейството минавало покрай десетки  KUMON центрове и Джинан поискал да се снима до един от тях. "Той толкова се зарадва, че и в Япония има много деца, които също учат по метода KUMON като него".
 
Ние разпитахме родителите на Джинан по-подробно за неговите успехи. "Бяха необходими около шест месеца, докато промяната започна да се вижда", спомня си неговата майка. "Той не само подобри знанията си по математика, а  стана по-самостоятелен и по-издръжлив. Може да организира работата си у дома, без да е необходимо да се включваме ние или да му напомняме - той разпределя времето си сам. Не става въпрос само за специализирани знания, методът KUMON е този, който по наше мнение го преобрази."
 
В училище Джинан постигна успехи не само по математика, но и по други предмети. "Учителите също забелязаха промяната", споделя баща му. "Увереността в себе си и дисциплината, които той придоби в KUMON, навярно са му помогнали и при останалите предмети."
 
А какво казва самият Джинан за това? "Използвам и в училище метода, който научих в KUMON!"
 
"Това ще му бъде от полза за цял живот", радва се майката на Джинан. Джунко, ръководителката на учебния център, помогна на всички ни. Благодарение на нейното позитивно отношение към нашето дете, синът ни се промени."