3 минути за четене

Ежедневните упражнения си заслужават!

апр 2020
Ежедневните упражнения си заслужават!

Учебният процес се състои от различни фази: понякога всичко върви добре, а понякога човек има чувството, че не може да разбере или да запомни нищо. Вместо отчаяние са необходими търпение, постоянство и оптимизъм. Например, да си спомниш всичко което вече си постигнал и дори да се възнаградиш. От друга страна стресът и натискът, както всички знаем, влияят по-скоро негативно върху учебния процес.

Методът KUMON се стреми да направи радостта от ученето отново реална. Децата решават първо задачите, с които са вече запознати и които могат да решат добре и бързо. Това ги мотивира да продължат. KUMON отдава голямо значение на ежедневния навик за учене. Съдържанието и продължителността на ученето се адаптират индивидуално към уменията и възможността за концентрация на детето. Също така то се натрупва върху наличните знания на детето, така то може да свързва новото с познатото. Количеството и степента на трудност на задачите се повишават постепенно, така че детето:

  • 'открива удоволствие в ученето и способността му за концентрация, готовността за учене и интересът му се разширяват постоянно,
  • 'свиква от само себе си с ежедневните упражнения и постепенно те стават постоянна част от всекидневието му,
  • 'осъзнава, че може да постигне всичко, ако е упорито и полага усилия.